Skip to main content Skip to search

Qui sóc

Em dic Sílvia Garcia i sóc mare de dos fills, de 6 i 2 anys, i ells han estat en part la motivació del naixement de la idea d’Atèrquia.

Vaig estudiar Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, on també vaig exercir com a docent durant la meva formació de Doctorat en Neurociències en l’àrea de Psicobiologia i Metodologia de les Ciències de la Salut i posteriorment com a professora associada. La meva vocació era poder entendre el substrat cerebral de les emocions, dels aprenentatges i de la memòria per tal de poder disposar de més recursos per ajudar a les persones en la recerca del seu benestar.

Vaig especialitzar-me en l’àrea de les relacions entre fills i progenitors en situació de conflicte, exercint com a psicòloga i coordinadora del Servei Tècnic Punt de Trobada de Manresa i més tard en el sector privat. Aquesta experiència em va despertar l’interès per la valoració i l’assessorament en situacions familiars conflictives i vaig formar-me com a Psicòloga forense, combinant durant uns anys la tasca de psicòloga infantil amb la valoració i l’assessorament a famílies.

Sense perdre mai el benestar de l’infant com a punt de referència, vaig realitzar l’acreditació com a Coordinadora de Parentalitat del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, amb la finalitat de poder treballar amb aquelles famílies que veuen compromesa la seva capacitat de criança pels alts nivells de desacord que mantenen.

La meva darrera especialització ha estat en Mediació Familiar Sistèmica i Resolució de Conflictes, ja que em semblava un enfocament molt útil per poder oferir una atenció integral a la família que travessa situacions de malestar o de canvi.

Actualment treballo com a psicòloga, mediadora i coordinadora de parentalitat a la ciutat de Manresa, oferint atenció psicològica individual i familiar, tallers especialitzats al voltant de la criança i del desenvolupament emocional i social dels infants (amb famílies o a les escoles) i grups de pares i mares. També assessoro als progenitors en situació de conflicte pel que fa a la guarda i distribució del temps amb els seus fills i col.laboro amb els advocats en matèria de família.

Poder crear un projecte que ajudi als infants i a les seves famílies a gaudir de relacions més plenes i a acompanyar-los en les situacions difícils ha estat sempre la meva vocació. Ara, envoltada de l’equip que conforma Atèrquia, de cadascuna de les seves mirades cap a la família, i de tot allò que aprenc cada dia al costat dels meus fills, visc aquest projecte amb il.lusió, rigor i compromís.